10 MEI 2017

MUUR ALS INSPIRATIEBRON KLEURRIJKE SAMENLEVING

lees meer

Met de auto rijdend over de St.-Wirosingel in Roermond passeer je een kunstzinnig beschilderde geluidswal. Om de mozaïekachtige beelden in alle rust in je op te nemen, is wandelen een aanbeveling. Nog boeiender wordt het met de beschouwing van Petra Stienen. Ze weet de aangrenzende Donderberg te verbinden met een wijk in Cairo. Voor haar kan de geluidswal een inspiratiebron voor een kleurrijke samenleving worden.

10 MEI 2017

PERSBERICHT

lees meer

Kunst op straat maakt de tongen los in Roermond door verborgen verhalen op te diepen en ook door bijzondere performances. Ieder weekend in mei zijn er niet-alledaagse podiumproducties in de openlucht; voor kunstkenners met aansprekende namen. Alle kunstliefhebbers wachten verrassende optredens die gratis toegankelijk zijn.

30 APRIL 2017

STAD IN GESPREK MET RITA HOOFWIJK

lees meer

Kom op zondag 7 mei 2017 tussen 13 - 17u naar de Markt in Roermond en bezoek de interactieve installatie COME IN | OUTSIDE met Rita Hoofwijk. Een alternatieve ontmoetingsplek hartje Roermond waarin fysieke en mentale ruimte wordt gedeeld en samen gevormd. Een verrassende, intieme installatie waarin bewoners en passanten elkaar ontmoeten. Een plek waar verhalen verteld, gedeeld en bewaard worden. In samenwerking met masterstudent Architectuur Milan Meeuse ontwikkelde theatermaker Rita van Hoofwijk een open installatie die uitnodigt tot ontmoeting en uitwisseling. Kom binnen | buiten.

29 APRIL 2017

KUNSTENAAR DOLF WONG OVERLEDEN

Op 95-jarige leeftijd is afgelopen woensdag kunstenaar Dolf Wong uit Neer overleden. Beelden van Wong staan door de hele provincie, maar bovenal in Midden-Limburg. Dolf Wong Lun Hing werd op 7 mei 1921 geboren als zoon van een bekende Roermondse huisarts. In 1941 begon hij zijn opleiding aan de Rijksacademie voor Beeldende Kunsten in Amsterdam. In de Tweede Wereldoorlog zat hij ook enige tijd gevangen in een Duits gevangenenkamp. Na de oorlog was zijn eerste opdracht het maken van de jubileumfontein op het Munsterplein in Roermond, ter ere van de Roermondse vrouwenen en hun moedige gedrag in de oorlogswinter van 1944. Ook elders in de bisschopsstad verschenen kunstwerken van zijn hand. Het 'meisje met de meeuwen' op de rotonde bij het Roercenter in Roermond is daarbij een van zijn bekendste werken. Maar niet alleen in Roermond, ook in Weert, Neer, Heibloem en Vlodrop is werk van de kunstenaar terug te vinden.

26 APRIL 2017

OORLOGSLEED VERANKERD IN MONUMENT

lees meer

In de Duitse grensplaats Viersen staat Jo Hermans achter het spreekgestoelte om zijn oorlogsrelaas met een groot publiek te delen, op uitnodiging van vredesbeweging Pax Christi. Een indrukwekkende bijeenkomst in maart 2011. Anno 2017 staat dezelfde Jo Hermans (89) op 4 mei - tijdens de dodenherdenking - aan de voet van het verzetsmonument in Roermond. Dat beeld maakt in hem opnieuw het verhaal los dat hij in vogelvlucht zal vertellen. Vooral om een vredesduif te laten opstijgen.