26 JANUARI 2017

DE LIMBURGER

lees meer

Er is geen stad of er staat wel kunst in de openbare ruimte. Maar wat wil de maker ermee zeggen? En wat vinden de burgers ervan? Niemand die de antwoorden heeft. Roermond gaat ze zoeken in het project ‘Kunst op Straat’.

09 JANUARI 2017

PROMO

lees meer

Bekijk hier de korte versie van de kick-off KUNST OP STRAAT performance door Moreno Perna bij het kunstwerk de Passer van Maurice Mentjens voor het Cuypershuis.

09 JANUARI 2017

KLAAR VOOR WEER 50 JAAR

lees meer

Het witte kunstwerk in parkje Hattem was in 1968 een uiting van ‘moderniteit’. Veel Roermondenaren kennen de ‘Twee halve bollen’ vooral als klim- en glij-uitdaging.

04 JANUARI 2017

1ROERMOND

KUNST OP STRAAT | Rond kunstobject De Passer bij het Cuypershuis in Roermond was donderdag in de namiddag een performance van danser Morena Perna. Edwin Becker begeleidde hem op de piano en hield een inleiding bij de start van het kunstproject in Roermond 'kunst op straat'. Er komt een reeks verhalen over kunst op straat, een website, een beeldcampagne en een serie manifestaties. Ook een mobiele expositie in de stad en een fietsroute 'kunst op straat' zijn in voorbereiding. Bekendheid geven aan beeldende kunst in de openbare ruimte maakt Roermond aantrekkelijker voor inwoners en bezoekers, is de achterliggende gedachte.

30 DECEMBER 2016

KICK-OFF KUNST OP STRAAT

lees meer

TERUGBLIK PERFORMANCE DOOR MORENO PERNA