08 MAART 2017

SCHINDERHANNES ROERT ZICH WEER

lees meer

In beeldenroute binnenstad Roermond ontbreekt Octaefke nog Wie kennis wil maken met de hoofdpersonen uit de opera-bouffe van Emile Seipgens hoeft maar de beeldenroute in de binnenstad Roermond (Brugstraat, Bergstraat, Varkensmarkt, Schoenmakersstraat en H. Geeststraat) te volgen. Want daar staan ze allemaal; alleen Octaefke, het zoontje van Schinderhannes, ontbreekt nog. Voor Roermond is 2017 weer Schinderhannes-jaar met een theaterproductie in TheaterHotel de Oranjerie - elf uitvoeringen in augustus/september.

22 FEBRUARI 2017

ZWIERIGE KATER HOORT BIJ NEEL

lees meer

Als katers zich ergens thuis voelen, dan is het in Maasniel. Niet zo gek als CV De Katers de kartrekker van vastelaovend vierend Neel is. In 2012 krijgt de Maasnielse kunstenaar Bas Hamans de opdracht voor een katerbeeld op een rotonde aan de Wirosingel, in het verlengde van de Elmpterweg. Binnen de grenzen van Neel dat met hart en ziel de zwierige kater omarmt.

08 FEBRUARI 2017

VAN BOERDERIJ TOT FONTEIN

lees meer

De gedachte dat het kunstwerk La Fontaine du Peuch (1975) een geboortedag en sterfdag kent, is aan kunstenaar Carl Lücker niet besteed. Als de gemeente bij de verbouwing van de Oranjerie het voorgoed verdwijnen van de fontein incalculeert, is dat een misrekening. De uitkomst van een juridisch steekspel is een gedwongen verhuizing - binnen Roermond - van het Kloosterwandplein naar de rotonde Burgemeester Geuljanslaan/Burgemeester Höppenerlaan. Pablo Lücker (zoon van) gaat de fontein vervolmaken.

12