26 APRIL 2017

OORLOGSLEED VERANKERD IN MONUMENT

lees meer

In de Duitse grensplaats Viersen staat Jo Hermans achter het spreekgestoelte om zijn oorlogsrelaas met een groot publiek te delen, op uitnodiging van vredesbeweging Pax Christi. Een indrukwekkende bijeenkomst in maart 2011. Anno 2017 staat dezelfde Jo Hermans (89) op 4 mei - tijdens de dodenherdenking - aan de voet van het verzetsmonument in Roermond. Dat beeld maakt in hem opnieuw het verhaal los dat hij in vogelvlucht zal vertellen. Vooral om een vredesduif te laten opstijgen.

24 APRIL 2017

MEIMAAND PERFORMANCEMAAND

lees meer

Alle performances en data zijn bekend! Het programma als volgt. Noteer zondag 7 mei voor Rita Hoofwijk met haar interactieve installatie COME IN | OUTSIDE, zondag 14 mei voor de PERI-SPHERE van Benjamin Vandewalle, zondag 21 mei voor de theatrale audiotour OVER GRENZEN door Lubert én zondag 28 mei voor de 7 uur durende performance [G]RAND MASTER door Branko Miliskovic.

12 APRIL 2017

DE WOLK VAN HET VRIJE WOORD

lees meer

Denkend aan wolken ziet beeldend kunstenaar Maureen Bachaus er wel duizend voorbijdrijven. Daarop voortbordurend ontstaat een ontwerp van die ene wolk. Die smeedt ze in staal. Opdrachtgever Rabobank heeft De Gedachtenwolk verankerd op een geadopteerde rotonde aan de Rijksweg-Zuid Roermond-Herten. Een uitnodiging tot open communicatie.

31 MAART 2017

PERFORMANCEKUNST IN MEI

lees meer

De kick-off performance in december 2016 gemist? De volgende twee data zijn alvast bekend. Komt dat zien! Noteer zondag 07 mei 2017 voor Rita Hoofwijk met haar interactieve installatie COME IN | OUTSIDE i.s.m. VIA ZUID en SoAP. En zondag 28 mei 2017 voor Branko Miliskovic: [G]RAND MASTER.

27 MAART 2017

YES!

lees meer

Naast de verhalenreeks i.s.m. 1Roermond is vanaf heden ook onze beeldcampagne van start. De eerste vier van in totaal 7 borden staan op verschillende locaties verspreid door Roermond. De overige drie volgen binnenkort. Zijn ze mooi of zijn ze mooi!?! : )