26 APRIL 2017

OORLOGSLEED VERANKERD IN MONUMENT

lees meer

In de Duitse grensplaats Viersen staat Jo Hermans achter het spreekgestoelte om zijn oorlogsrelaas met een groot publiek te delen, op uitnodiging van vredesbeweging Pax Christi. Een indrukwekkende bijeenkomst in maart 2011. Anno 2017 staat dezelfde Jo Hermans (89) op 4 mei - tijdens de dodenherdenking - aan de voet van het verzetsmonument in Roermond. Dat beeld maakt in hem opnieuw het verhaal los dat hij in vogelvlucht zal vertellen. Vooral om een vredesduif te laten opstijgen.

12 APRIL 2017

DE WOLK VAN HET VRIJE WOORD

lees meer

Denkend aan wolken ziet beeldend kunstenaar Maureen Bachaus er wel duizend voorbijdrijven. Daarop voortbordurend ontstaat een ontwerp van die ene wolk. Die smeedt ze in staal. Opdrachtgever Rabobank heeft De Gedachtenwolk verankerd op een geadopteerde rotonde aan de Rijksweg-Zuid Roermond-Herten. Een uitnodiging tot open communicatie.

22 MAART 2017

BEVLOGEN DOOR 'MEISJE MET MEEUWEN'

lees meer

Vraag de Roermondenaar naar zijn favoriete beelden in de stad en geheid dat 'Het meisje met de meeuwen' hoog in de top-tien staat. Schepper Dolf Wong heeft zijn ziel en zaligheid in deze creatie gelegd. Zijn bevlogenheid is geland bij het kunstminnend publiek. Ook bij de van origine Roermondse schrijfster Pia de Jong die 'Het meisje met de meeuwen' koestert.

08 MAART 2017

SCHINDERHANNES ROERT ZICH WEER

lees meer

In beeldenroute binnenstad Roermond ontbreekt Octaefke nog Wie kennis wil maken met de hoofdpersonen uit de opera-bouffe van Emile Seipgens hoeft maar de beeldenroute in de binnenstad Roermond (Brugstraat, Bergstraat, Varkensmarkt, Schoenmakersstraat en H. Geeststraat) te volgen. Want daar staan ze allemaal; alleen Octaefke, het zoontje van Schinderhannes, ontbreekt nog. Voor Roermond is 2017 weer Schinderhannes-jaar met een theaterproductie in TheaterHotel de Oranjerie - elf uitvoeringen in augustus/september.

22 FEBRUARI 2017

ZWIERIGE KATER HOORT BIJ NEEL

lees meer

Als katers zich ergens thuis voelen, dan is het in Maasniel. Niet zo gek als CV De Katers de kartrekker van vastelaovend vierend Neel is. In 2012 krijgt de Maasnielse kunstenaar Bas Hamans de opdracht voor een katerbeeld op een rotonde aan de Wirosingel, in het verlengde van de Elmpterweg. Binnen de grenzen van Neel dat met hart en ziel de zwierige kater omarmt.

12